Vauxhall Owners Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Alright people I've got a problem with my gsi not reving past 21/2k with sota sputtering but if u increase the revs slow it's ok till about 4k any ideas would be great its had new oem coil pack 2 sets of plugs new fuel pump new uprated reserc valve
 

·
Registered
Joined
·
520 Posts
The obvious things are to ensure there are no boost/vacuum leaks anywhere, and make sure you have the correct plugs fitted. Do you have any fault codes stored?
 

·
Registered
Joined
·
520 Posts
Its still worth posting up the fault codes (assuming you have cleared them and the same ones came back?), if you don't know exactly what's causing your issue any info is better than none, even if it seems irrelevant.
 

·
Registered
Joined
·
520 Posts
The A/C pressure fault shouldn't effect the running of the car, but an issue with O2 sensor number 1 will certainly not be helping things. Ideally you will need to replace both front and rear sensors, but sensor 1 (located in the down pipe just under the turbo) will effect the way car runs as this is giving the ECU the closed loop feedback for fuelling trims.
 

·
Registered
Joined
·
6,711 Posts
Give as much info' as you can - like did it suddenly happen one morning when you went to start it, were you driving, were there any incidents leading up to it, was it playing up a bit worse each day?
Could also be a clogged fuel filter, from a bad batch of fuel, or a dodgy fuel pump/wiring.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top