Mam obudowę dzwonu T5 od A-Frame Engineering. Dopasowanie do kołków jest bardzo dobre, obudowa dzwonu dobrze pasuje. Musiałem zmodyfikować moją, ponieważ w rzeczywistości przykręca T5 do 25XE zamiast 20XE.
T5 pochodzą z 2WD Sierra Cosworth. Nie bierz jednego z TVR, chyba że lubisz przełożenia V8 i drążek zmiany biegów tuż za kołem zamachowym! TVR to także skrzynia World Class, która, o ile wiem, ma inną specyfikację wału wejściowego niż Sierra Cosworth.
T9 może być trochę słaby dla dobrze dostrojonego XE, jeśli wybierasz trasę T9 i myślisz o przepustnicach itp. dla 20XE, zdecydowanie weź wersję z dłuższym wałem wejściowym, która pochodzi z V6 sierra, ponieważ jest znacznie mocniejsza.
Mam obudowę dzwonu T9->20XE z krótkim wałem wejściowym o nachyleniu 7 stopni, jeśli ktoś chce ją ode mnie kupić. Nowa i nie zamontowana, ponieważ szybko przeszedłem na T5. T5 to świetna, mocna i solidna skrzynia. Jedynym deficytem jest niewielka wada wagi, ale w aplikacjach RWD nie jest to takie złe, ponieważ waga jest praktycznie centralna i nisko w samochodzie. Moja tylna oś pęknie, zanim zrobi to T5.
Skrzynia Manta 1.8 pasuje bezpośrednio. Też mam jedną z nich!

lol. Jest to bardziej powszechne dopasowanie do 20XE, chociaż może to być również trochę słabe dla mocno dostrojonego 20XE i oczywiście nie ma dla niego zestawów SCCR ani niczego w tym rodzaju, jeśli chcesz ulepszyć w przyszłości.
Skrzynia Omega również powinna się przykręcić. Nie sądzę, żeby Carlton był bardzo łatwy, ponieważ był dostarczany z silnikami Family 1. Inni ludzie wiedzą lepiej o skrzyniach Carlton.