Vauxhall Owners Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter #1
can anyone help?

The story so far

Driving along minding my own when out of the blue bonnet connects with windscreen OUCH!!!!

Car gets repaired on insurance but comes back with flashing 4X4 warning light.

vaux dealer decides after 3 weeks i need to change t box
t box sourced and fitted today but 4x4 light still flashing.

temp sender different to mine as 2 wire instead of 1 which i had. Will this effect it ?.
Also could the problem be on the valve block for ATF distribution.

Any suggestions will be greatfuly appreciated
 

·
Registered
Joined
·
153 Posts
O.K.
Box has different temp. sensor, so have you connected it up or is the wire into the loom unconnected?
If its not connected then ecu will drop system into 2WD.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter #3
reply posted

Thanks ill try connecting it up !!
Fingers toes and everything else crossed
 

·
Registered
Joined
·
15,614 Posts
Humm.....

1) The flashing 4x4 light. This is normally caused by the wire breaking on the pressure soloniod which rubs against the bulkhead soundproofing.
Can't see how a flashing 4x4 light would be caused by a faulty tx box.

2) Temp sensor. On your 1995 model you will now need to fool the ecu into thinking the tx box temp is ok. This can be done by fitting a 4K1 resistor between chassis and the brown/blue spare wire ontop of the accumulator bracket.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter #6
This all sounds confusing would i be able to use my original temp sender if i had an adaptor made up to the size of the original 1 wire switch.
 

·
Registered
Joined
·
153 Posts
Sounds like wiring damaged when repairing bonnet (or during incident) and a perfectly good transfer box changed for no good reason.

Ouch!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
1 - 8 of 8 Posts
Top